Хора, моля Ви много се двуомя!!! Искам да си взема кола, а сум раздвоен мейду алфа 146 - моята лиубима... и фиат брава или браво!!! За вторите ми казаха 4е са мноо издаржливи... харчат малко... а алфата била зжяр и сам нямало да мога да я поддаржам с моите финанси... а те не са мноо!!! Какво да пражя , даите ми савет ако можете,благодаря ви предварително!!!!
Известие
Collapse
No announcement yet.
алфа 146 или Браво да си купя?
Collapse
X
-
За коли на старо много зависи от конкретната кола....
Но на кои мотори си се спрял???sigpic
Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
" Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
"Seat Leon TDI champion WTCC 2008"
-
Re: ами наи-жецхе на 1.4 до 1.6
Първоначално публикувано от Siviqна тва сам се спрял да не е боксер, и да не е над 100 и нещто конски сили! трябва ми кола за града наи-вече!!!и въобще малко са алфите, които са под 100 к.с.
ALFA ROMEO 155 T.SPARK 2.0 8V
ALFA ROMEO 33 1.5 TI
Comment
-
колега - алфа като цяло не е икиномична кола - не че харчи много (особено за мощтността си) но едно че не правена за пенсинерско каране (виж й кривата на въртящ момент/мощност) а и друго - много изкушава да я ръчкаш - а тогава си лапа като змей
но като говорим за стара кола - всичко зависи много от самата кола - кой я е карал и как я е поддържал - а на старата кола разхода обекновено е последната грижаНе о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ
Comment
-
значи изправен съм пред същата дилема, харесал съм едно Браво 1.6 16V, и една Алфа 146 1.4 16V Twin Spark и двете са '97, и много ми харесват като Бравото е с газова уредба от Италия и двете са по 103 коня, и двете ме кефят и но не знам кое е по лесно и ефтино за подръжка и кое харчи по-малко, това ще ми е основния критерий за решението (нямам кой знае какви големи доходи..)
за Фиат съм чувал че е с ефтини части лесно за подръжка, обаче в АутоИталия ми взеха акъла смяна на ангренажен ремък и ролки...
120лв ремък
120лв за работа (с некъв специален инструмент ставало)
и по около 60лв за всяка ролка....
та много се чудя кое е по-добро решение
Comment
-
Първоначално публикувано от lulinsquad...ИТАЛФЕСТ 2004 - "Барабар Петко с мъжете"
:biker: ИТАЛФЕСТ 2005 :biker:
Comment
-
Първоначално публикувано от lulinsquadзначи изправен съм пред същата дилема, харесал съм едно Браво 1.6 16V, и една Алфа 146 1.4 16V Twin Spark и двете са '97, и много ми харесват като Бравото е с газова уредба от Италия и двете са по 103 коня, и двете ме кефят и но не знам кое е по лесно и ефтино за подръжка и кое харчи по-малко, това ще ми е основния критерий за решението (нямам кой знае какви големи доходи..)
за Фиат съм чувал че е с ефтини части лесно за подръжка, обаче в АутоИталия ми взеха акъла смяна на ангренажен ремък и ролки...
120лв ремък
120лв за работа (с некъв специален инструмент ставало)
и по около 60лв за всяка ролка....
та много се чудя кое е по-добро решениеизбора е твой
ама виж и екстрите де, браво SX няма АБС примерно, имат ли климатици нямат ли ... в какво състояние са ...
само по кубатурата на мотора едва ли можеш да се ориентираш'04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
'02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
'99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex
Comment
-
значи бравото има абсолютно всичко само дето е с климатик а не с климатроник, алфата е с климатроник, ма няма ABS, бравото е на по тънка цена бих казал много добра за годината и екстрите, обаче понеже е с газова уредба и има проблем с работата на бензин, хората твъдят че е запушен инжекцион, на газ мотора работи много добре като часовник...., но като я прехвърля на бензин веднага глъхне и гасне, и си мисля да не е бензинова помпа (за друго не се сещам при положение че на газ е супер), и поисках да я качиме на стенд за диагностика, но човека каза че не може и че ако ще я караме в сервиз той ще си я оправи и ще и иска друга цена вече..., карах я върви добре, по дупките не тропа, стегната е, ама много се чудя....
по нагоре някой спомена, че няма да е ефтина подръжката, добре нали е Фиат това..., ефтина кола, до сега съм карал Форд Сиера и Ситроен Ксантия, и двете на баща ми, а сега си купивам кола за мене (първта) та си мисля тази ако я взема дали няма да сбъркам...., иначе много ми харесва...
Comment
-
Това 4е е зле на бензин е много лошо колега мойе проблема да се окаже сериозен.А защо не искаш боксер да не би да са по лоши от Т.С.Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
Comment